Povodom šezdesetšeste godišnjice od osnutka ULUPUH-a, ULUPUH pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba i predsjednika Skupštine dr.sc. Andrije Mikulića dodjeljuje Nagradu ULUPUH-a za životno djelo, Nagradu za najbolji izložbeni projekt u 2016. godini te Nagradu za najboljeg mladog umjetnika. Dodjela će se održati u ponedjeljak, 19. prosinca u Staroj gradskoj vijećnici.

Umjetnički savjet ULUPUH-a odlučio je a Upravni odbor potvrdio slijedeće:

– Nagrada za životno djelo dodjeljuje se Iki Škomrlj, kostimografkinji

– Nagrada za najbolji izložbeni projekt dodjeljuje se izložbi „Transkripcije baštine u suvremenoj keramici“, realiziranoj u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH te potom u Narodnom muzeju Slovenije u Ljubljani /Slovenija – (Višnja Slavica Gabout, kustosica izložbe i Danijela Pičuljan, stručna suradnica i koordinatorica izložbe)

– Nagrada za najboljeg mladog umjetnika/umjetnicu dodjeljuje se Igoru Galašu, modnom dizajneru

Počasnim članovima ULUPUH-a ove će se godine proglasiti Dejan Kršić, grafički dizajner i publicist (Hrvatska) i Dani Žbontar, keramičarka (Slovenija).

Nagrade će uručiti dr.sc. Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, a predsjednica ULUPUH-a dr.art. Ivana Bakal proglasit će počasne članove ULUPUH-a.