Dalje.com

Kad se male ruke slože, sve se može. Čuli smo te stihove u popularnom dječjem filmu “Vlak u snijegu”, no da u njima itekako ima istine dokazuju učenici Osnovne škole Gornje Vrapče. Pripremili su oni, uz pomoć svojih požrtvovnih mentorica, pravu blagdansku glazbeno-scensku poslasticu – plesnu bajku “Orašar”.

Premijera Orašara u izvedbi učenika četvrtih, petih, šestih i sedmih razreda Osnovne škole Gornje Vrapče može se pogledati sutra (u utorak, 13. prosinca) u 19 sati u Centru za kulturu Susedgrad, i to za simboličnih 20 kuna. Jedna od njihovih mentorica, učiteljica razredne nastave Andrea Škribulja Horvat, kaže kako se radi o pravom pravcatom spektaklu u kojem sudjeluje čak 67 učenika. Za potrebe predstave izrađena je i prava lutka Orašara, dok su pripreme trajale puna tri mjeseca.

Dalje.com
Dalje.com

Osim spomenute dame, mališane iz Gornjeg Vrapča, pripremale su i učiteljica glazbene kulture Hana Paver, učiteljica likovne kulture Tanja Cvetko te učiteljica hrvatskog jezika Anita Silić Puklin.

Na ideju o vlastitoj izvedbi Orašara učenici i njihove mentorice došli su nakon što su istoimenu predstavu pogledali u zagrebačkom HNK i oduševili se njome.