Omiljeni Advent za djecu i one koji se tako osjećaju, Kod Rudolfa na Strossmayerovom trgu, ovaj tjedan, točnije od srijede do nedjelje, pripremio je raznovrsan program. Brojne dječje predstave, opera za djecu, likovne radionice, oslikavanje lica, jahanje ponija samo je dio sadržaja koji nas očekuje. I ne zaboravite uvijek veselog Rudolfa koji se rado fotka sa svojim gostima.

14.12., s početkom u 17 sati, u goste iz Gorskog kotara dolazi prva goranska opera za djecu pod nazivom „Mijao“, namijenjena razvoju nove publike i približavanju opere najmlađima kao najsloženije i najzahtjevnije glazbeno-scensko djelo.
Osnovna misao vodilja autora bila je stvoriti jasnu, razumljivu i dinamičnu priču djeci bez ijedne izgovorene riječi i uključiti ih u samu predstavu kao aktivne. Djeci će sigurno biti zanimljiva Baka Mraz koja će kao narator na početku opere djecu uvoditi u „mačji svijet“, donositi rekvizite (to su dječji odgovori na pitanja) i uvježbavati ih za scenu u kojoj djeca glume psiće. Nakon završetka same opere, na red dolazi likovna radionica na kojem će djeca crtati ono što ih se najviše dojmilo s nastupa. Djeca se dok traje radionica mogu slikati s izvođačima i isprobati maske „maca“.

likovne_radionice

oslikavanje_lica

15.12. jutro započinje likovnim radionicama u Rudolfovoj toploj igraonici, a od 14,30 će se oslikavati lice najmlađima u njihove omiljene super-junake. U 15 sati dolaze poniji koje najmlađi mogu jahati sve do 19 sati kada je na rasporedu koncert benda Inervisions Trio.

16.12 od 18 sati djecu će razveseliti predstava “Snježna staza dobrog Djeda Mraza”, priča s temom zime, darivanja, snijega, praznika i Božića. Naravno, osim veselih likova koji se pojavljuju u priči nezaobilazan je i Djed Mraz. A prije predstave, u 17 sati, djeca će razbijati pinjatu prepunu slatkih radosti. Navečer, od 20 sati, za DJ pult dolazi mladi Dan Kanceljak.

Subotnje jutro započeti će na pozornici predstavom “Šegrt Hlapić” u 11 sati, dok će se istovremeno u Rudolfovoj igraonici na likovnim radionicama izrađivati božićni ukrasi. U 12 sati dolaze poniji koje će, uz pomoć djece, hraniti pravi pravcati robot imena Elibot. To će biti prava atrakcija za djecu iz Kraševe kreativne tvornice. Film “Vlak u snijegu” na rasporedu je u 18 sati, a nakon 20 sati DJ Bukljaš preuzima muzičku palicu.

predstava-segrt-hlapic

predstava-zivotinjsko-carstvo

U nedjelju će biti izvedene čak dvije predstave; u 11 sati predstava “Životinjsko carstvo” nasmijati će djecu do suza, a za one koji nisu stigli u subotu na predstavu “Šegrt Hlapić”, istu će moći pogledati u nedjelju u 12,30. Kao i u subotu, likovne radionice započinju u 11 sati i slatki poniji dolaze u 12. Navečer ne propustite jazz koncert Oridano jazz dua.

Sve predstave su besplatne kao i likovne radionice zato nema isprike da ovog vikenda ne dođete kod Rudolfa.