U sklopu humanitarne akcije Pokaži ljubav – gledaj srcem održati će se svečani koncert na kojem će u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupiti violončelistički dvojac 2Cellos, pijanistica Mia Pečnik te djevojački zbor Zvjezdice u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom.
Koncert će se održati u petak, 23. prosinca 2016. godine s početkom u 21 sat.

Organizacijom humanitarne akcije Pokaži ljubav – gledaj srcem, Rotary Klub Zagreb 1242 prikuplja sredstva potrebna za adaptaciju i opremanje kabineta senzorne integracije Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“. Senzorna integracija predstavlja način na koji mozak obrađuje informacije koje prima putem osjetila, a poremećaj senzorne integracije javlja se kad mozak i živčani sustav ne mogu adekvatno integrirati osjetne informacije, što dovodi do poteškoća u percepciji, ponašanju i učenju.

U humanitarnu akciju rado su se uključila brojna poznata lica hrvatske estrade i sporta koji su se nesebičnim sudjelovanjem u snimanju video spota odlučili pomoći slijepim i slabovidnim korisnicima u ostvarivanju bolje kvalitete života.

Koncert će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.