Nove avanture Koka stižu na velika platna 26. siječnja, a ovaj put vode nas na Zeleni Vrh u vrijeme prije “Koka i duhova”. “Uzbuna na Zelenom Vrhu” prati uzbudljive događaje u životu Ratka Milića – Koka prije njegova preseljenja u Zagreb i vraća nas na sam početak Kokovih pustolovina.

U “Uzbuni” ćemo doznati kako je Koko postao detektiv i kako su Koko i družina uspjeli riješiti prve slučajeve misterioznih razbojstava koja su narušila ljetnu prazničku idilu na Zelenom Vrhu.

“Uzbuna na Zelenom Vrhu” svojevrsni je prednastavak popularnog serijala dječjih detektivskih filmova o Koku (“Koko i duhovi”, “Zagonetni dječak” i “Ljubav ili smrt”), nastalog prema romanima Ivana Kušana. Riječ je o prvom dječjem filmskom serijalu u Hrvatskoj, a filmove o Koku u domaćim kinima dosad je pogledalo više od 200.000 gledatelja.

Režiju novog nastavka serijala potpisuje redateljica Čejen Černić, a scenarij je napisala Hana Jušić. Umjetnički supervizor projekta je Daniel Kušan, direktor fotografije Danko Vučinović, montažer Slaven Zečević, skladatelj Dinko Appelt, dizajnerica zvuka Dubravka Premar, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Emina Kušan, a majstorica maske Martina Novaković. Producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan.

Film proizvodi Kinorama, a distribuirat će ga 2i Film. Razvoj projekta podržali su Hrvatski audiovizualni centar i Program Kreativna Europa – potprogram MEDIA, dok je proizvodnju filma podržao Hrvatski audiovizualni centar.