Mirni prosvjed u spomen svim žrtvama kredita nelegalnih kredita i lihvarskih kredita održat će se u subotu, 17. prosinca u 17,00 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, priopćeno je iz udruge oštećenika RBA zadruga.

– Ovim prosvjedom na kojem ćemo upaliti i svijeće za sve žrtve kredita nelegalnih i nezakonitih RBA zadruga želimo ukazati na alarmantnu situaciju i teško stanje u kojem se nalaze žrtve kreditnih i ilegalnih institucija u Hrvatskoj kojima se otima ili već otela imovina, od kojih su mnogi već izgubili život ili su teško oboljeli, a rješenje se ne nazire…

Ovaj događaj je vrlo bitan jer ukazuje na democid koji se sustavno već godinama vrši nad narodom koji jedva preživljava i iza sebe ostavlja žrtve… Božić dolazi, a iza mnogih zatvorenih vrata suze ponosnih ljudi, žrtava.

Dođite i pomozite da javnost sazna svu agoniju i patnju koju prolaze ljudi ostavljeni od političara i iznevjereni od sustava……. u spomen svim žrtvama lihvara i lihvarskih institucija ozakonjenih od Vlade RH i političara, nečinjenjem……. – stoji u priopćenju koje potpisuje Neno Koljaja, predstavnik oštećenika RBA zadruga.