– Nažalost, Jabuka je uvenula jer se vodi jako loše. Jabuka se, budite uvjereni, neće zatvoriti. Nema šanse. Može se samo dogoditi da bude smijenjen čovjek koji ju vodi – rekao je gradonačelnik Milan Bandić u petak na predstavljanju edukativnog materijala “Pravilna prehrana u dječjim vrtićima Grada Zagreba”.

Odgovorio je tako na nedavna događaja i vijesti o zatvaranju terase, a prema nekim navodima i kultnog kluba Jabuka koje su aktualizirali radovi na OŠ Jabukovac.

Iz gradskih ureda stigli su odgovori da radovi nisu povezani s klubom, no da klub nelegalno koristi prostor, a Bandić je i u petak lopticu prebacio na urede i ostao tajnovit:

– Ovih dana će se znati, pa neka vam ekskluzivu daju resorni pročelnici. Ja samo mogu reći da sam još 2001. bio rodonačelnik ideje da Jabuku vratimo mladima i to smo napravili.

“Podmetati školu i djecu nisko je i za ovu Gradsku upravu kojoj ni Cvjetni ni Britanac nisu sveti”
Gradonačelnik je komentirao i nedavnu pljačku u centrali Holdinga u Vukovarskoj iz koje su naoružani razbojnici s pištoljima oteli najmanje 800.000 kn.

– Osim čovjeka na porti koji je dobio revolverom u rebra na sreću nitko nije povrijeđen ili ne daj Bože poginuo. Sad treba izvući pouke iz toga. Očito je osiguranje trebalo biti bolje, iako su svi zakonski uvjeti i preduvjeti ispunjeni. No, zakon ne priječi da osiguranje bude još bolje i na tom tragu to treba napraviti. Očekujem od policije i organa reda da se krivci čim prije privedu licu pravde.