Obrtnici iz Kava Tava bistroa uputili su javni apel gradonačelniku Bandiću, zbog, kako kažu, gašenja života na Britancu.

– Tržnice Zagreb odlučile ugasiti život na starom zagrebačkom trgu. Odlučile su sa Britanskog trga maknuti sve male vrijedne Hrvatske tvrtke i obrtnike (Mljekaru Veronika, Kava Tava bistro, Mesnicu Cerovski, Prodaju pilića NAF Promet), te obične ljude koji daju život trgu i organiziraju sva događanja na Britancu. Obrazloženja nema, u rješenju su napisali “kriv je Grad Zagreb” koji je ujedno i njihov vlasnik. Zvuči kao šala ali ovo je HOROR. Dali smo sve od sebe sa stotinama poziva i dopisa da dođemo do Gradonačelnika g. Milana Bandića ali odgovora nema, administracija kao i uvijek želi pokositi dobre stvari i igraju se svojom šutnjom sa stotinama života. Zato ako mi ne možemo do Gradonačelnika, Vi nam pomozite da ga dovedemo na Britanac. Gradonačelnik može dati veliko DA da ovaj stari zagrebački trg nastavi živjeti, da se nastave sve lijepe stvari koje se svih ovih godina stvaraju i događaju na trgu a organiziraju ih ovi ljudi, da se nastave koncerti, događanja, priredbe, festivali, nove godine, sa svojim DA može pomoći da se sačuva više od 70 radnih mjesta, da svi ovi ljudi zajedno sa Vama preko noći ne izgube Britanac, ne izgube dušu ovog grada u koji je uložena ljubav, vrijeme, znanje, posao, životi. Zato Vas molimo dijelite ovo, dođite i pomozite nam da Britanac ostane mala zagrebačka oaza zabave, druženja, prijatelja…, pišu preko Facebooka gradonačelniku.

Pitaju se je li moguće da je administracija sakrila Gradonačelnika? Ako mu ne stižu pisma i emailovi nadaju se da će pomoći apel preko javnosti.

Također, traže volontere za skupljanje potpisa za peticiju: partijanere, novinare, skejtere, muzičare, kulturnjake, udruge, studente, turiste, penzionere, bake, djedove, nogometaše, susjede, prijatelje, kolumniste, direktore, obrtnike, glumce, umjetnike, ljubimce…

– Svaku pomoć cijenimo i nećemo zaboraviti. Dođite na besplatnu kavu, pomozite nam – završavaju očajni obrtnici.