Dok su gradski zastupnici polako pristizali u Starogradsku vijećnicu na posljednju ovogodišnju sjednicu Gradske skupštine, aktivisti Prava na grad i Zelene akcije prosvjedovali su ispred Skupštine tražeći od zastupnika da ne podrže Bandićev Proračun za 2017.

Tvrde kako Bandić u 16 godina vladavine Zagrebom, pri čemu je raspolagao s ukupno 150 milijardi kuna, nije za grad učinio ništa značajno, prvenstveno misleći na nerješavanje problema otpada te vodoopskrbe i odvodnje.

– Grad Zagreb na odlagalište Jakuševac godišnje baci oko 155 milijuna kuna. Toliko bi se novca moglo zaraditi kada bi Grad osigurao odvojeno prikupljanje različitih vrsta otpada koje se ondje odlažu te ih prodavao na tržištu sekundarnih sirovina. Zagreb je na posljednjem mjestu po odvajanju i recikliranju otpada u Europskoj uniji, rekla je Željka Leljak Gracin, aktivistica Zelene akcije.

Zelena akcija i Pravo na grad
Zelena akcija i Pravo na grad

Isti aktivisti, podsjetimo, prije nekoliko dana prosvjedovali su i ispred Gradske uprave bacajući (lažne) novčanice, ukazujući tako da Grad Zagreb pod vodstvom Milana Bandića baca novac Zagrepčana odlažući otpad na Jakuševcu.