Policijski službenici IV. Policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje i dva kaznena djela teških krađa provaljivanjem.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni u nedjelju, 18. prosinca oko ponoći, u Zagrebu, Čemernička ulica, u obiteljskoj kući zaprijetio 21-godišnjakinji usmrćivanjem. Također se sumnja da je između 17. i 18. studenoga ove godine, došao na adresu u Ščitarijevskoj ulici, provalio i ispremetao stvari u kući te otuđio ruksak i pokraj kreveta u spavaćoj sobi ostavio predmete za počinjenje kaznenog djela.

Nadalje je 17. prosinca oko 4.30 sati, provalio u kuće u Resniku gdje je otuđio više desetaka suhomesnatih proizvoda i razni alat, a kada ga je uočio jedan od vlasnika kuća, osumnjičeni je dio suhomesnatih proizvoda ostavio uz sami objekt i pobjegao. Šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 5.300 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.