Međunarodni dan starijih osoba
Međunarodni dan starijih osoba

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji s Centrom za razvoj neprofitnih organzacija (CERANEO) i Socijalnim vijećem Grada Zagreba organizira prezentaciju Socijalne slike Grada Zagreba za 2015. godinu pod nazivom „Odgovori na izazove starenja stanovništva“ koja će se održati u srijedu 21. prosinca 2016. s početkom u 11  sati u Tribini Grada Zagreba, Kaptol 27.

Socijalna slika Grada Zagreba izrađuje se već šesnaestu godinu zaredom u cilju praćenja socijalnih indikatora i pokazatelja kvalitete života građana grada Zagreba. Socijalne slike izrađuje CERANEO – Centar za razvoj neprofitnih organizacija i Socijalno vijeće Grada Zagreba uz koordinaciju Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Socijalne slike svake godine prezentiraju se stručnoj i široj javnosti što izaziva veliki interes te ukazuje na potrebu dijaloga između državnog i civilnog sektora kao i među različitim resorima koji čine područje socijalne politike.
Na ovogodišnju prezentaciju Socijalne slike pozvani su predstavnici državnih i gradskih upravnih tijela, stručnih i znanstvenih institucija te organizacija civilnog društva.