Krajem godine približava se kraju još jedna građevinska sezona. Dobre vremenske prilike omogućile su odvijanje radova i u prosincu, kako bi se oni završili na vrijeme i kvalitetno.

U svrhu veće sigurnosti građana, izgrađena je nova pješačko – biciklistička staza u Ulici grada Wirgesa, a dodatan značaj ovoj investiciji je i postavljanje nove LED rasvjete koja će uštedjeti energiju i dati moderniji izgled ovom dijelu grada.

Radovi u Dalmatinskoj ulici također su završeni, a osim uređenja prometnice, izvedene su i nove pješačke staze te parkiralište.

dalmatinska2_20-12

Novo je uređena i Ulica Matice iseljenika koja vodi prema Bobovici, a na proljeće je planirana i izgradnja kružnog toka na ulasku u naselje.

I Galgovo je dobilo novu prometnicu u samom centru naselja, Bogovićevu ulicu, a u susjednim Molvicama izgrađena je nova pješačka staza.

U prosincu je dovršena izgradnja društvenog doma u Javorku u mjesnom odboru Grdanjci, a u Velikoj Jazbini izvode se radovi na proširenju dijela prometnice.
grada-wirgesa1_20-12

S ciljem daljnjeg razvoja gradskog područja, Grad Samobor krenuo je u izgradnju prometne mreže uz Ulicu Ise Velikanovića i Mirnovečku ulicu, na takozvanoj Gmajni. Radovi su uključivali izgradnju vodovoda i kanalizacije te izgradnju prometnica.
Uređenjem prometne mreže dat će se dodatna vrijednost ovoj građevinskoj zoni, koja je u potpunosti povezana s centrom grada, a u neposrednoj blizini nalaze se škola, vrtić i brojni novi sadržaji na prostoru bivše vojarne.
Prometnice će biti asfaltirane i tako u potpunosti dovršene kad se izvedu svi potrebni priključci.

krslini11_20-12

Stanovnicima Žumberka ove će zime biti lakše putovati preko novog mosta kod naselja Kršlini koji je oštećen tijekom elementarne nepogode u lipnju ove godine.

Radovi se nastavljaju na proljeće.