Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba

“Za Zagreb lijep kao zagrepčanke” slogan je poziva gradonačelnika Milana Bandića građanima za obnovu pročelja zgrada, koja je pokrenuta samo pet mjeseci prije izbora, a kojim Bandić namjerava “urediti” pročelja zgrada.

Zanimljiv je tajming, a posebno je zanimljivo malo slovo “z” u riječi “Zagrepčanka” koja se od 1918. godine piše velikim početnim slovom. Previd je to nekog iz gradskih ureda što samo govori po kakvim kriterijima se u Gradu zapošljava kad zaposlenici ne znaju ni osnove pravopisa.

U dopisu je potpisan Milan Bandić tako da ne znamo tko je za pogrešku odgovoran, no ono što je sigurno – dopis nije ispravljen i pravopisna greška bode u oči.

15585227_10211695898577684_3507116756631369175_o

Sa stranice zagreb.hr prenosimo Bandićev javni poziv stanovnicima zgrada čija su pročelja itekako oronula u cijelosti:

J A V N I P O Z I V
za iskazivanje interesa za sufinanciranje obnove pročelja višestambenih zgrada

1. Grad Zagreb namjerava radi poticanja očuvanja i obnove što većeg broja pročelja višestambenih zgrada (zgrade koje po posebnom propisu moraju imati upravitelja zgrade) sufinancirati obnovu pročelja višestambenih zgrada na području Grada Zagreba.

2. Javni poziv se upućuje suvlasnicima višestambenih zgrada da preko predstavnika suvlasnika ili upravitelja zgrade iskažu interes za sufinanciranje obnove pročelja zgrada prema sljedećem modelu sufinanciranja:

ZONA A
sufinanciranje obnove uličnog pročelja višestambene zgrade 80%, a dvorišnog i ostalih pročelja zgrade 60%;

ZONA B
sufinanciranje obnove uličnog pročelja višestambene zgrade 70%, a dvorišnog pročelja zgrade 60%, te ostalih pročelja zgrade 30%;

ZONA C
sufinanciranje obnove uličnog pročelja višestambene zgrade 60%, a dvorišnog pročelja zgrade 50%, te ostalih pročelja zgrade 20%.

Popis ulica po zonama i grafički prikaz obuhvata zona A, B i C su objavljeni na službenoj stranici Grada Zagreba www.zagreb.hr.

3. Suvlasnicima zgrada koji iskažu interes za obnovu uličnoga, dvorišnog i ostalih pročelja može se sufinancirati obnova svih pročelja, a onima koji iskažu interes za djelomičnu obnovu pročelja može se sufinancirati obnova dvorišnog i ostalih pročelja uz uvjet da je obnovljeno ulično pročelje.

4. Obnova pročelja dvorišne zgrade kojoj se prilazi kroz uličnu zgradu sufinancira se kao dvorišno pročelje i ostala pročelja.

5. Predstavnici suvlasnika ili upravitelji zgrada u ime suvlasnika višestambenih zgrada interes iskazuju prijavnicom što ju dostavljaju Gradu Zagrebu.

Prijavnica se upućuje poštom na adresu Grad Zagreb, Gradski ured za opću upravu, Trg Stjepana Radića 1, osobno se predaje u pisarnicama Gradske uprave ili se skenirana dostavlja na adresu e-pošte: obnova-procelja@zagreb.hr, u roku od 90 dana od dana objave Javnog poziva, s naznakom: Javni poziv za iskazivanje interesa za sufinanciranje obnove pročelja višestambenih zgrada.

Prijavnica s popisom ulica se može preuzeti na službenoj stranici Grada Zagreba www.zagreb.hr te u pisarnicama ili na portama Gradske uprave.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti na telefon 0800 1773 ili na adresi e-pošte: obnova-procelja@zagreb.hr

GRADONAČELNIK GRADA ZAGREBA