Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Velimir Perasović nakon katastrofalne igre i teškog 59-80 poraza od Češke u osmini finala EuroBasketa najavio je odlazak s klupe reprezentacije.

“Vjerujem da je moje vrijeme nakon ovoga prošlo i da treba dati priliku nekom drugom. Nisam napravio rezultat i razumijem da onaj tko nije napravio rezultat treba odstupiti”, rekao je Perasović.

Hrvatska je u pripremnom razdoblju ostvarila devet pobjeda u isto toliko utakmica, ali na EuroBasketu je igrala daleko lošije, a protiv Češke je odigrala katastrofalno, kako u obrani tako i u napadu.

“Nikome nije jasno da smo mogli ovako lako pustit utakmicu u vjetar. Nakon pet minuta kao da više nismo imali ni snage niti koncentracije. Igrali smo protiv momčadi koja je vidjela da mi nemamo rješenja i samo je rasla, sve više pritiskala, a mi smo igrali sve gluplje u napadu. Druga četvrtina je bila ključna kada je utakmica otišla u smjeru u kojem nismo htjeli kada smo primili 10-ak poena bez odgovora. Tijekom čitave utakmice izgubljene lopte su nas uvijek vraćale korak unazad, a kada izgubiš 25 lopti u jednoj utakmici to dovoljno govori o kvaliteti tvoje igre. Apsolutno ne mislim reći da ijedan igrač nije htio igrati. Prvi krivac sam ja koji nisam izvukao maksimum iz igrača. Za mene je ova utakmica  veliko iznenađenje s obzirom na ono što smo vidjeli tijekom priprema i u službenom dijelu. Nikada niti jednu utakmicu nismo odigrali na ovakav način”.

(Hina)