Koliko se psi boje petardi i ostale pirotehnike te koliko pate tijekom pucnjave, nažalost dobro znaju neki vlasnici pasa. Na Facebooku je osnovana grupa “Ne bacajte petarde – bacajte kobase” s izuzetno zanimljivim konceptom kako bi bar malo osvijestili javnost i upozorili na ovaj pseći problem.

-Volimo pse i volimo blagdane. I psi i blagdani nas usrećuju. No, kako je zapravo psima za vrijeme blagdana? Najčešće su pod krevetom, u kupaonici, pod stolom… Na nekom sigurnom mjestu na koje odlaze kada su uplašeni pucnjeva petardi. Zar želimo da naši najbolji prijatelji provode blagdane u strahu?

Skupina ljubitelja pasa iz kreativne agencije iZone odlučila je pružiti šapu u znak podrške čovjekovom najboljem prijatelju u ova blagdanska vremena. Osmislili su ovu inicijativu kojom kako bi pružili priliku i psećim glasovima da ih se čuje! Serijom fotografija pasa s porukama o tome kako oni preživljavaju ova blagdanska vremena i kako pucnjevi petardi utječu na njih, ovi pesoljupci skreću pažnju na lako rješiv problem – ne bacajte petarde.

ne-bacajte-petarde-bacajte-kobase-1

ne-bacajte-petarde-bacajte-kobase-2

ne-bacajte-petarde-bacajte-kobase-3

ne-bacajte-petarde-bacajte-kobase-4

Organizatori pozivaju vlasnike pasa da podrže njihovu inicijativu i da dignu svoj glas protiv korištenja pirotehnike.
Fotografirajte svog psa s porukom što misli(te) o petardama, postavite ju na web www.bacajte-kobase.hr i pomognite da i četveronožni prijatelji uživaju u blagdanskim danima onako kako zaslužuju.
Inicijativu možete podržati već i lajkom na Facebooku ☺ – www.facebook.com/bacajtekobase