Sve je spremno za spektakularan doček Nove godine u zagrebačkoj Areni uz Armina van Buurena, Sandera van Doorna, MoTi, Juliana Jordana i druge. Očekuje se više od 10 tisuća partijanera iz 61 zemlje, a sve će biti popraćeno vrhunskom audio-vizualnom tehnikom, tvrde organizatori.

Iako je posljednjoj press konferenciji pred sutrašnji novogodišnji doček trebao nazočiti i headliner večeri, veliki nizozemski DJ Armin van Buuren, u tome ga je spriječila magla u Dubaiju iz kojega putuje za Zagreb. No, neće ga ni magla spriječiti u premijernom zagrebačkom nastupu pred, očekuje se, punom Arenom na Laništu. Arminov nastup počinje pola sat prije ponoći i trajati će do 2.30 sati. Dakle, prava poslastica za ljubitelje takve glazbe – trosatni set jednoga od najboljih DJ-a na svijetu.

Prije Armina nastupaju David Gravell, Julian Jordan i Sander van Doorn, a nakon njega MoTi i šećer na kraju – Juicy-M. Vrata Arene otvaraju se već u 18 sati, dok bi posljednji “udarac” basa trebali čuti tek u šest sati ujutro.

set-times

Organizatori iz hrvatske Ultre tvrde kako su do danas prodali više od 10 tisuća karata, a one su otišle u čak 61 zemlju. Brojni partijaneri idućih će dana tako okupirati Zagreb. Većinom se radi, kažu iz Ultre, o mladima dubljih džepova – koji se dolaze dobro provesti i pri tome ne misle štedjeti. Očekuje nas tako i prvo slijetanje južnokorejskog privatnog zrakoplova u zagrebačku Zračnu luku.

Što se tehnike tiče, u Arenu je postavljena golema pozornica od 300 četvornih metara teška 90 tona. LED ekran na njoj velik je 150 četvornih metara. Sve to popraćeno je s 300 svjetlosnih uređaja te stotinu zvučnika snage 100 kilovata.

Prepoznao je sve to i najpoznatiji svjetski glazbeni magazin DJ Mag, koji je zagrebački doček uvrstio u top 5 najboljih dočeka Nove godine u svijetu kada je u pitanju elektronska glazba.

Napomenimo još na kraju i da je novogodišnji doček uz Armina van Buurena i ostale tek prvi od sedam dana koliko traje Croatia Winter Music Festival. Očekuju nas još i repriza dočeka, pa dva dana Zagreb Gaming Arene i još nekoliko “manjih” partija, između ostaloga, i onoga na kojem će nastupiti poznati R3hab čije pjesme na Youtubeu imaju desetke milijuna pogleda i tisuće lajkova.

dsc08210

Pretposljednji dan Festivala (5. siječnja) rezerviran je za Armadine DJ-e, a posljednji dan (6. siječnja) svojevrsna je najava “starijeg brata zagrebačke Ultre” – Ultra Europe Festivala koji je na rasporedu početkom srpnja iduće godine na standardnoj lokaciji – stadionu Poljud u Splitu.