30.12.2016. Kvartet saksofonista u sastavu Nikola Smetko, Dragutin Roić, Patrik Prežgaj i Luka Relić osvojio je prvu nagradu na 54. Državnom hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe – komorni sastavi, održanom u Zagrebu 6. i 9. prosinca 2016, a povodom tog uspjeha nagrađenima su čestitali gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, i njegovi zamjenici, Stipe Bučar i Domagoj Šlat.
Ovaj uspješni kvartet čine četvorica mladića, od kojih su čak trojica iz Jastrebarskog i bivši učenici Glazbene škole Jastrebarsko, koji su svoje školovanje nastavili u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu. Naime, pod vodstvom profesora Nikole Fabijanića osvojili su prvu nagradu na ovom uvaženom natjecanju te tako grad Jastrebarsko učinili ponosnim. Kako bi pohvalio njihov trud i rad, gradonačelnik Zvonimir Novosel, primio je nagrađene saksofoniste, a uz čestitke je istaknuo kako je ovo još samo jedan dokaz koliko je jaskanska Glazbena škola uistinu dobar temelj za daljnju glazbenu karijeru te koliko je bogatstvo Jaske u glazbenom smislu.
Mladi i vrlo uspješni jaskanski glazbenici, uz svakodnevne obveze, puno su puta sudjelovali i upotpunjavali brojna društveno-kulturna događanja u Jastrebarskom, a ovom su prilikom zahvalili Gradonačelniku na podršci te i pohvalili rad svog profesora. ’’Od konkurencije nikada ne možeš znati što možeš očekivati, bitno je da vježbaš i da vjeruješ u sebe, a mi smo, iskreno, vjerovali u prvu nagradu’’, rekao je Nikola Smetko, koji je ujedno i član Puhačkog orkestra DVD-a Stankovo.
Za kraj, uz čestitke i mi im želimo puno sreće i nagrada u narednim godinama.