Nestali policajac Ivan Moguš (35), za kojim se intenzivno tragalo proteklih dana, nađen je mrtav u ponedjeljak na području Savske opatovine, potvrdila je zagrebačka policija.
Pronađeno tijelo Ivana Moguša, pokraj kojega se nalazio pištolj, odvezeno je na obdukciju na Zavod za sudsku medicinu na Šalati.

“Riječ je o našem kolegi Ivanu Mogušu”, potvrdili su za dalje.com iz Policijske uprave zagrebačke, ali nisu službeno željeli potvrditi da je riječ o samoubojstvu iako sve ukazuje na to.

Policijski službenik Ekipe za očevid PU zagrebačke, Ivan Moguš (35), posljednji je put viđen 23. prosinca prošle godine ujutro na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, gdje ga je ostavio kolega nakon noćne smjene.

Ugledni kriminalisti su očekivali ovakav razvoj događaja jer je Moguš u uredu ostavio sve svoje stvari uključujući osobnu iskaznicu i mobitel.

“Našli su moj život… Na nebu svira s anđelima…” – objavila je na Facebooku njegova supruga kojoj mnogi poznanici izražavaju sućut.

Podsjetimo, policija traga za još jednim svojim pripadnikom koji je nestao 21.12. Petar Manojlović (66), umirovljeni policajac, nekadašnji pomoćnik načelnika za krim policiju PP Trnje od kuće je odšetao u nepoznato, prešao je most Mladosti, a signal mobitela prije nego što je ugašen uhvaćen je u naselju Zapruđe. Tog je puta komunicirao i preko aplikacije Viber. Nije poznato s kime, prenosi Jutarnji list.

– To jutro popili smo kavu i doručkovali. Zvala sam ga da ide sa mnom u grad platiti neki račun, ali mi je rekao da mu se ne da, da odem sama i da ćemo, kad se vratim, otići u Vodovod.

Oko 11.30 sati vratila sam se kući, a njega nije bilo. Javio mi se da je u Zapruđu i da je izašao prošetati. Znali smo često ići u Plodine, pa sam mislila da je otišao usput do trgovine. Zadnji signal njegova mobit ela lociran je u 11.40 sati na Savici. Kući se više nije vratio.

Doma su ostali njegovi dokumenti i novac. Sa sobom je ponio samo mobitel, ZET-ov pokaz i ključeve stana kojima je zaključao dom – rekla je za Jutarnji Manojlovićeva supruga kojoj je susjed, nakon što je krenula u potragu za suprugom, rekao da ga je prije odlaska u šetnju vidio ispred kuće kako na autu provjerava akumulator. Manojlovića su u posljednje vrijeme mučile crne misli koje, međutim, njegove liječnike nisu zabrinjavale.