Policijski službenici PU zagrebačke u proteklom su razdoblju zaprimili manji broj prijava tražitelja azila odnosno osoba koje borave u hotelu Porin. Konkretnije, radi se o tri događaja; jedno međusobno ozljeđivanje koje je adekvatno procesuirano podnošenjem kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu od 30. prosinca 2016. godine i dva događaja za koja se provode kriminalistička istraživanja.

U prvom događaju 31.12. u 4.40 sati zaprimljena je dojava o tučnjavi u pothodniku kod stajališta autobusa, Paromlinska ulica. Četvorica oštećenih tražitelja naveli su da su ih fizički napala trojica nepoznatih počinitelja koji su se nakon toga udaljili u nepoznatom pravcu. Oštećeni nisu imali vidljivih ozljeda te su odbili ponuđenu liječničku pomoć.

Drugi događaj dogodio se sat vremena kasnije oko 5,30 sati na autobusnoj stanici u Kauzlarićevom prilazu kojom prilikom je tražitelj azila naveo da su ga fizički napala trojica nepoznatih počinitelja. Zbog vidljivih ozljeda liječnička mu je pomoć pružena KBC-u Zagreb.
U opisanim slučajevima poduzimaju se sve mjere i radnje kako bi se pronašli odgovorni počinitelji.

Tražitelji azila u Republici Hrvatskoj uživaju sva prava koja im pripadaju temeljem Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, a povodom razloga prosvjeda na teren su upućeni dodatni policijski službenici koji će razgovarati s tražiteljima azila.

Prostor hotela kao i područje oko hotela kontinuirano osiguravaju policijski službenici i policijske ophodnje, što govori u prilog činjenici da nam je njihova sigurnost itekako važna.
Za napomenuti je da su tražitelji azila u Republici Hrvatskoj slobodni ljudi koji nemaju ograničenja u kretanju.