Izvor: Facebook

Dragutin Lesar: “I dajte mi sada samo jedan razlog zašto Zagreb ne bi bio domaćin Zimskim olimpijskim igrama 2026? Kaligula može sve!
Soči 2014 , Pyeongchang 2018 , Peking 2022 i Zagreb 2026.” – ovo je samo jedan od Facebook statusa korisnika koji su zgoženi nanonošenjem snijega niz Bakačevu ulicu.

Na Facebooku jedan novinar nastavlja u revijalnom tonu: “Vidio sam danas ono na trgu, ne znam kako da proizvod tog ludila uopće nazovem… reko bi balaš – pre ih puštali za vikend a sad ravno pred kamere… ja bih dodao – i za gradonačelnike…
28 miljuna kuna to košta, ove godine, taj cirkus. Ovo na trgu – 35 000 kuna – metar te staze. Stvarno vrijedi ona da kad su krize i siromaštvo – daj narodu igara i sve pet.
Pisao sam o tome već nekoliko puta, ali kako se dijagnoza dotičnog bandita pogoršava – vrijedi ponovit tu su od početka samog polupani lončići; dakle, ne organziraju se utrke zbog utrke, nego da bi ste donijeli reklamu skijalištima koja po tom postaju pravi turistički centri. Nikada Kitzbühel ili Garmisch-Partenkirchen npr. ne bi bili to što jesu da nemaju utrke svjetskog kupa, i tu je zapravo bila fantastična prilika da dobijemo jedan pravi centar (kad se već to s Kostelićima dogodilo kako se dogodilo) ali upravo na Bjelolasici, pa cijela regija se mogla od toga razviti i tada bi sve to imalo smisla, i tada bi ostavština Kostelića bila ne vječna, ali prava, na mjestu. Zašto su oni pristali na ovakav vašar to samo oni znaju – jer oni znaju i kako to sve funkcionira… pa nije pobogu da Munchen ili Beč ne mogu organizirati ovako nešto i da nemaju svoja brda, dakako da mogu i da imaju sto puta više para, ali nisu to radili jer jednostavno tamo se stvari rade planski, a ne stihijski po nalogu lokalnog šerifa koji ulupava milijune da bi organizirao tulume za “kao neku vip” ekipu… a reklama, ma kakva reklama, pa tko dolazi u zagreb zbog toga, pa to je smiješno…

“A da snježna staza bude od Markovog trga preko uspinjače do Ilice,pa kroz sve ulice,pa do Save, pa zaledit Savu, pa klizalište cijelu godinu?- pita se bivša premijerka Jadranka Kosor.

-Jedva čekam da Formula 1 pojuri gornjim gradom

-Bandićev spust u Bakačevoj ulici je postavljen, navodno sve plaćaju sponzori između ostalog i HEP.
Nekada davno u dekadentnom Rimskom carstvu, navodno ludi carevi organizirali su igre u arenama diljem carstva narodu za razbibrigu i veselje. Bili su kreativni, donosilo se snijeg s obližnjih planina, organizirale su se razne borbe a uveseljen narod nije shvaćao da zapravo on to sve plaća kroz porez.
Što se promijenilo od Rimskog carstva? Igre su tu, kruha je sve manje, orgije je zamijenilo gledanje “Big Brother”-a a jedino nepromijenjeno je ostalo “podijeli i vladaj”.

-Navodno u katedrali na ispovijedi dobiš dva slaloma i jedan spust….

-Ja sam uvjeren da ovaj Bandić duva! On si pred spavanje smota jednu i onda brije ! “Kaj nebi mogli dofurat tone snijega i da se skijamo po gradu ? Tak da me nebi čudilo da zabrije da uz 4 skakaonice doda i 5. ZAGREB!

-Ajmo sada opet hvaliti ljude što rade skijaške staze po Sljemenima i Zagrebima. Ajmo im uplaćivati neki vid financijske pomoći jer oni najvjerovatnije rade za badava. Oni su to zaslužili. A ne mi koji spavamo dok heroji krvare. Nevjerovatna doza licemjerja. Ničiji posao nije vrijedan osim navažanja snijega. To je to. To je posao budućnosti. ,nižu se komentari, a nije ostala dužna ni statirična stranica sprdex. hr koja je objavila tekst pod naslovom:
Nakon skijaške utrke na Trgu Bandić najavio trajektnu liniju Borongaj-Remiza, dok je teatar.hr izračunao da Snježna kraljica i umjetno osnježivanje grada stoji više od programske djelatnosti svih zagrebačkih ustanova u kulturi – zajedno.

Poznati satiričar Ja-Zmaj napravio je i nekoliko zanimljivih fotomontaža- što bi iduće Bandiću moglo pasti na pamet.

15822672_1854937551410660_7624202674643555947_n

15822921_10209888908233235_2698223177841520591_n

 

Izvor: Facebook

Da gradonačelnika ne brine mišljenje sugrađana, to je odavno poznato. U 17 godina na vlasti nije reagirao ni na jedan prosvjed- poput onih za Britanac ili za spas Cvjetnog trga. Najsvježiji je “slučaj Jabuka” kad su redari Bilić-Erića pod krinkom noći odvojili terasu od kluba, da bi iz Grada najprije rekli kako terasa uopće na pripada klubu, a zatim dali sasvim drugo objašnjenje- ne odgovara im vodstvo kluba. I dok se građani zabavljaju montažama i statusima- trka s lažnim snijegom bit će održana. Jer uvijek se na kraju smije- gradonačelnik.