02.04.2016., Samobor - u Gundulicevoj ulici na prostoru bivse vojarne Taborec svecano je otvoren Gradski vrt Samobor. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Grad Samobor nastavlja s projektom Gradskih vrtova koji se pokazao iznimno uspješnim.
U prošloj godini Grad je potpuno besplatno dodijelio 27 vrtnih gredica građanima i na taj način dao novi sadržaj nekad zapuštenom prostoru bivše vojarne Taborec.

Zbog velikog interesa građana, uredit će se još 20-ak parcela, a javni natječaj bit će objavljen na Internet stranicama Grada Samobora, www.samobor.hr, nakon parcelacije.

Vrtne parcele dat će se na korištenje na vrijeme od dvije godine bez naknade, s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema istima odnose pažnjom dobrog gospodara.
Pravo podnošenja zahtjeva imat će osobe s prebivalištem na području Grada Samobora, a pri utvrđivanju liste prednost će se ostvarivati prema socijalnom kriteriju, obzirom na status hrvatskog branitelja, status umirovljenika te uzimajući u obzir broj članova kućanstva.

02.04.2016., Samobor - u Gundulicevoj ulici na prostoru bivse vojarne Taborec svecano je otvoren Gradski vrt Samobor. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
02.04.2016., Samobor – u Gundulicevoj ulici na prostoru bivse vojarne Taborec svecano je otvoren Gradski vrt Samobor.
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

„Projektom Gradskih vrtova pružili smo našim građanima mogućnost obrade zemljišta i time ih potaknuli na zdraviji način života. Prvenstveno smo vodili računa o socijalnim kriterijima, kako bi i ovom mjerom pomogli građanima kojima je to potrebno. Osim toga, ovo je jedan u nizu projekata kojima smo bivšoj vojarni dali novi društveni značaj.“, istaknuo je gradonačelnik Krešo Beljak.

Osim toga, slijedom objavljenog natječaja, Grad je dodijelio pet čestica u dugogodišnji zakup za ratarsku i voćarsku proizvodnju, kako bi potaknuo razvoj poljoprivrede i gospodarstva na svom području.