Unatoč brojnim negativnim reakcijama na skijašku stazu u centru grada, nekoliko tisuća Zagrepčana pratilo je “Utrku legendi” kojom je obilježena 50. godišnjica FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju.

Uz mnogobrojne okupljene zaljubljenike u skijanje, ali i znatiželjnike, jer ne događa se svaki dan da se skijanje može uživo gledati u centru grada od gotovo milijun stanovnika, uz brojne kamere i fotoaparate, nešto manje od 200 metara dugom stazom od Kaptola do Manduševca na Trgu bana Jelačića spustilo se 18 skijaških legendi.

Naravno, zvijezde večeri bili su Janica i Ivica Kostelić koji su Hrvatsku i ucrtali na kartu svjetskog skijanja. Uz njih, “stazom slavnih” spustili su se i legendarni Francuz Jean-Claude Killy i Austrijanac Karl Schranz. Nastupila je i rekorderka po broju osvojenih Velikih globusa, Annemarie Moser-Pröll koja je čak šest puta ponijela naslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa, a Bakačevom ulicom su se još spuštali legende poput Marca Girardellija, Alberta Tombe, Petre Kronberger, Tamare McKinney, Tine Maze, Andreasa Wenzela, Michele Jacot Herry, Lise-Marie Morerod, Michaele Dorfmeister, Renate Götschl, Pernille Wiberg i Nicole Hosp, te najboljeg skijaša današnjice Marcela Hirschera.

Više fotografija možete pogledati ovdje.

Utrku legendi s tribine su pratili predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministri Davor Ivo Stier, Gari Capelli i Pavo Barišić, gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Skupštine Andrija Mikulić i drugi.

Sutra (u četvrtak) je, podsjetimo, na rasporedu muška sljemenska utrka. Prva vožnja za skijaše počinje u 14.45 sati, a druga (noćna) u 18 sati. Što se skijališta u Bakačevoj tiče, ono će tamo ostati do sredine siječnja, a za najmlađe bit će organizirana i škola skijanja.