Nakon mjeseci priprema, u ponedjeljak 9.1.2017. u Laubi – kući za ljude i umjetnost službeno je otvoreno 12. izdanje Zgrafa – međunarodne manifestacije grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija koja se od 1975. godine održava u Zagrebu u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti.

Izuzev glavne izložbe koja se sastoji od Revije i Teme te Eduzgraf izložbe studentskih radova, izvršna direktorica Zgrafa 12 Morana Matković i kustosica Mihaela Richter najavile su i raspored brojnih popratnih aktivnosti te izložbu švicarskog dizajnerskog studija Peng Peng, dobitnika nagrade Grand Prix 11 koja će se održati u Galeriji ULUPUH od 16. siječnja do 13. veljače 2017.

Kao i za svako izdanje dosad, Međunarodni  žiri odabrat će i dodijeliti 5 nagrada (Zgraf Grand Prix, Zgraf 1, Zgraf 2, Zgraf Welcome i ico-D Excellence Award)  i 10 počasnih diploma najboljim radovima predstavljenima na Zgrafu 12. Međunarodni žiri 12. izdanja Zgrafa čine Rick Poynor, Radovan Jenko, Vaughan Oliver, Jianping He i Sanja Rocco. Nagradu Zgraf Excellence – specijalnu počasnu nagradu za skupinu izlagača izvan konkurencije – dodjelit će članovi Selekcijske komisije Zgrafa 12, a AICA Award – nagradu Međunarodnog udruženja likovnih kritičara (AICA) – dodijelit će žiri imenovan od hrvatske podružnice AICA-e u sastavu Sandra Križić Roban, Marko Golub i Boris Greiner.

Dodjela nagrada Zgrafa 12 održat će se u subotu, 14.1.2017. u 20 sati u Laubi – kući za ljude i umjetnost.

Program 12. izdanja Zgrafa uključuje izložbe Reviju i Temu, Grand Prix 11 te Eduzgraf Izložbu studenata, Eduzgraf program bogat radionicama i za odrasle i za djecu, predavanja članova Međunarodnog žirija te filmski program Eduzgraf Kino, a završit će s konferencijom Dizajn u praksi.

CIjeli program možete pogledati OVDJE.