Prošlo je već više od tri godine kako je pokrenuta plemenita inicijativa ‘Kruh za poslije’, a sada je s dolaskom hladnijeg vremena na red došla realizacija nove hvalevrijedne ideje čiji je cilj solidarnost i osiguravanje zimskih jakni za one potrebite.

– Donesite svoje zimske jakne koje više ne nosite ili uzmite jednu ukoliko vam je potrebna. Hladnoća je posebno teška našim sugrađanima koji nemaju doma ili su u teškoj financijskoj situaciji u domovima bez grijanja. Budite i na ovaj način dio jedne lijepe humanitarne priče –  objavljeno je danas na Facebook stranici ‘Kruh za poslije – Portal Dobrote’.

Akcija počinje sutra, u utorak, od 16 do 19 sati, ispred trgovine PMS u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici, a potrajat će sve do kraja zime. Ideja je da se ispred trgovine postavi stalak na kojem bi građani mogli ostaviti svoje zimske jakne i kapute koje više ne koriste ili ih jednostavno žele pokloniti. Jednako tako oni koji nemaju adekvatne jakne za zimu, na istom bi se mjestu mogli slobodno poslužiti garderobom koja bi im zimu učinila barem malo podnošljivijom, piše Lupiga.com.

Iz inicijative ‘Kruh za poslije’  upozoravaju građane da donose samo zimske jakne i kapute, jer ispred trgovine nema dovoljno mjesta za svu odjeću. Istovremeno se nadaju da će ovu ideju preuzeti i drugi gradovi u Hrvatskoj.

– Loša ekonomska situacija u zemlji, nažalost, neiscrpno je vrelo inspiracije za akcije pomoći. Niske temperature i apeli za pomoć u dekama za beskućnike, a onda jedna objava na Facebooku s idejom doniranja jakni inspirirala nas je da se u dva dana organiziramo i djelujemo –  kaže za Lupigu Sanja Bijonda, jedna od pokretačica akcije.

– Vjerujemo da su i potrebe velike, ne samo za beskućnike, već i za sve naše sugrađane u lošoj ekonomskoj situaciji. Danas sam na tramvajskoj stanici vidjela starijeg gospodina kako drhti u tankoj jakni. Nadam se da će se i on prošetati ovih dana do Tkalčićevu 61. A više od svega se nadam da naša kreativnost u akcijama pomoći neće trebati, jer imamo potencijal da budemo sretna zemlja sretnih ljudi – zaključuje u konačnici Sanja Bijonda.

http://portal-dobrote.com.hr/