Nakon uspješne lipanjske kampanje “Biciklom na posao”, u kojoj je sudjelovalo više od 2000 Zagrepčana, danas počinje jesenska jednotjedna kampanja u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Kampanja “Biciklom na posao” ima za cilj potaknuti što veći broj ljudi da počnu barem povremeno koristiti bicikl za put na posao, a ako već idu biciklom, da idu što češće.Sindikat biciklista
Prva akcija je već danas, ponedjeljak 14. rujna od 7 – 9h, kada će volonteri Sindikata biciklista dijeliti doručak građanima koji su na posao krenuli biciklom, a nalazit će se na zelenom valu, smjer zapad-istok, kod Umjetničkog paviljona na Tomislavcu. “Naravno, očekujemo velik broj prolazaka biciklista i podijeljenih doručaka, no i općenito velik broj uključenih u kampanju. Svaki zaposlenik se može uključiti i poticati kolege da učine isto. I ovaj put najuspješnije organizacije i zaposlenike očekuju lijepe nagrade.” rekao je Marko Stančec iz Sindikata biciklista.
“Sudjelovanje u samoj kampanji je jednostavno, besplatno i zabavno.”, napominje Stančec. Registrirati se mogu svi koji žive ili rade u Zagrebu putem internetske stranice www.biciklomnaposao.hr gdje trebaju ispuniti kratku anketu o svojim prometnim navikama, što ne moraju ponavljati oni koji su to odradili u lipanjskoj kampanji. Registrirani sudionici moći će se pridružiti ekipi iz svoje organizacije i početi bilježiti svoja putovanja. Također, može se preuzeti mobilna verzija aplikacije za Android ili iPhone i unijeti vožnju automatski pomoću GPS-a, a oni koji nemaju smartphone, vožnje mogu evidentirati ručno na računalu.Sindikat biciklista
Osim zaposlenicima, kampanja je osmišljena i tako da pomogne poslodavcima da osnaže kulturu bicikliranja među svojim zaposlenicima. Poslodavci tako uz pomoć savjeta Sindikata biciklista mogu osigurati bolje biciklističke uvjete svojim zaposlencima na radnom mjestu; prikladnijim ulazima za bicikle, sigurnim parkiralištima i primjerenim garderobama.

Projekt je financijski podržan od strane Intelligent Energy Europe programa Europske unije, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Zagreba.