Hrvatsku metropolu je kako su i najavili meteorolozi zamela snježna mećava, zbog čega su sve službe Zagrebačkog električnog tramvaja te Zimska služba Zagrebačkih cesta u pripravnosti.

Kako bi se u najvećoj mjeri osigurala što bolja prometna povezanost tijekom zimskih uvjeta na cestama, koliko god je to moguće, djelovalo se preventivno,  ponajprije pripremom infrastrukture, vozila i osoblja.

Za nesmetan tijek prometa brine i zimska služba ZET-a sa specijaliziranim vozilima. Četiri tramvajske ralice već su pripravne za čišćenje koridora te će održavati prohodnost na više od 116 kilometara pruge.

Trase autobusnih linija u programu su prioritetnog čišćenja od snijega. U koordinaciji sa Zimskom službom Grada Zagreba održavat će se što povoljnije stanje kolnika kojima prometuju vozila javnog gradskog prijevoza.

Kako je sigurnost putnika naš imperativ, u slučaju povremenih nesigurnih uvjeta za prolazak vozila na dijelu prometne mreže, posebice na brdskim predjelima, linije bi mogle odstupati od planiranog reda vožnje. Zato, tijekom snježnih uvjeta u gradu, savjetujemo ranije kretanje prema odredištu.

Zimska služba Zagrebačkog holdinga d.o.o. Podružnice Zagrebačke ceste proglasila je treći stupanj pripravnosti za Grad Zagreb. Aktivno je i u stanju maksimalne pripravnosti svih 259 ekipa koje su raspoređene u 15 baza Zimske službe. Zalihe soli su nadopunjene te je sve spremno u slučaju novih padalina i snježnog pokrivača, kako bi se osiguralo brzo i efikasno čišćenje ulica i cesta u Gradu Zagrebu te prohodnost istih.

Također, kontinuirano se posipavaju solju kritične lokacije (mostovi, nadvožnjaci, brdske dionice) u Gradu Zagrebu za koje Podružnica Zagrebačke ceste putem sustava za rano otkrivanje poledice i leda na kolniku dobiva informacije o trenutačnom stanju kolnika (temperaturi kolnika, temperaturi zraka, vlažnosti kolnika i ledištu s obzirom na slanost  kolnika, oborinama, magli).