Zagreb, Sljeme, 04.01.2015- gradonacelnik Milan Bandic u drustvu gradonacelnika Sarajeva Ivo Komsica, obisao je Sljeme i Crveni spust koji ce od utorka biti otvoren za gradjanstvo. Na slici Milan Bandic, Ivo Komsic Foto: Mario CUZIC/ZNA.HR

Gradonačelnik Milan Bandić u subotu ujutro  posjetio je Stožer zimske službe. Tamo je u povodu jučerašnjeg snijega i prognoza koje predviđaju još obilnije oborine u nadolazećem tjednu, održan operativni sastanak.

– Operativno, organizacijski i tehnički gledano, Zagreb je među prvim gradovima u Europi kad je u pitanju spremnost i učinkovitost zimske službe, a ove smo godine, kao i prijašnjih, spremni na sve izazove – rekao je gradonačelnik Bandić.

Napomenuo je da za sutrašnju proslavu 25. obljetnice međunarodnog priznanja RH zagrebački trgovi, trase javnog prijevoza, prilazi grobljima i ulice moraju biti čiste, te da će on osobno nadzirati rad Zimske službe u nadolazećem razdoblju.

Voditelj podružnice Zagrebačke ceste, u okviru koje djeluje Zimska služba, Ante Todorić, naglasio je da su sve ekipe u trećem stupnju pripravnosti te da je jučer, osim čišćenja prometnica, izvršeno i preventivno posipavanje cesta. Svih 259 ekipa bilo je na terenu.

– Posebno sve mora biti čisto za sutrašnji Dan hrvatskog priznanja, želim da površine poput Markovog trga, Trga bana Josipa Jelačića budu kao dnevni boravak. Također želim da je sve spremno za ponedjeljak kada ljudi krenu na posao. Ništa nas ne smije iznenaditi- zaključio je naposljetku zagrebački gradonačelnik.