Najzadovoljniji u ovoj priči su roditelji, bake i djedovi koji su djecu doveli na skijanje, po prvi puta u povijesti, ispred Zagrebačke katedrale – rekao je gradonačelnik Milan Bandić prilikom druženja s djecom u školi skijanja na stazi u Bakačevoj. Malim je skijašima instruktor danas bio nabolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, a u prvim koracima na snijegu pomogao im je i Filip Zubčić.

Zagrebački mališani, mnogi od kojih su na stazi u Bakačevoj po prvi puta stali na skije te se zaljubili u ovaj sport, nisu krili svoje oduševljenje. Njih je preko tisuću ovdje učilo skijati proteklih deset dana.

Podsjetimo, strmina Bakačeve od Katedrale do Manduševca pretvorena je u skijalište dugačko 160, a široko osam do deset metara. Povod za to je bila 50. obljetnica Svjetskog skijaškog kupa koja se obilježila upravo za vrijeme utrke Snow Queen Trophy u Zagrebu, a tom prigodom niz Bakačevu se spustilo dvadesetak najvećih imena međunarodnog skijanja. Nakon proslave, staza u centru grada postala je škola skijanja na kojoj su djeca besplatno učila skijati pod stručnim vodstvom profesionalnih instruktora.

Zahvalivši instruktorima i njihovim učenicima na odanosti i zalaganju, gradonačelnik je napomenuo da snijeg koji je dovezen u sami centar neće propasti jer će večeras biti prevezen na sanjkalište Cmrok, koje će raditi iduća dva mjeseca.
(zagreb.hr)