Kazalište na Medveščaku 2, posljednjih nekoliko mjeseci, postalo je mjesto uzbudljivih događanja posvećeno najmlađima. Od rujna 2016. tamo svoje predstave igra sedam neovisnih kazališta za djecu okupljenih u prvi hrvatski kazališni klaster

‘Zmajevo gnijezdo’ koji čine Mala scena, Kazalište Smješko, Lutkarski studio Kvak, Teatar Puna kuća, Teatar Tirena, Tigar Teatar i Triko Cirkus Teatar.

‘Zmajevi’ su tako u prva tri mjeseca rada zagrebačkim mališanima donijeli čak pet premijera, odigrali 186 izvedaba, a ponosni su što je njihove predstave vidjelo gotovo 14.000 posjetitelja.

Također, nakon predstava vikendom organizirane su likovne radionice, ovdje su održani i Dani cirkuskog zagovaranja, Advent u Zmajevom gnijezdu kao i Noć kazališta. Zmajske radionice i radionica ‘Cirkusko učilište’, na kojima je bilo premalo mjesta za sve zainteresirane, pokazale su kako je ova zmajska družina na pravome putu.

Isto tako, potaknuti inicijativom ‘ulaznica za poslije’, posjetitelji su kupnjom iste omogućili odlazak u kazalište onima koji si to inače ne mogu priuštiti.

Ostali program u narednim tjednima pogledajte OVDJE.