Predsjednik SDP-a Davor Bernardić nije htio novinarima potvrditi niti opovrgnuti hoće li se kandidirati za gradonačelnika Zagreba rekavši kako će odluku o tome donijeti zagrebačka organizacija.

– O tome odluku nismo donijeli. Odluku će donijeti zagrebačka organizacija, ali kada to bude, vi ćete prvi saznati – rekao je Bernardić novinarima u Saboru.

Upitan kada će to biti Bernardić je uzvratio kako će to biti u narednim tjednima.

– Moja ambicija je da izgradimo u Hrvatskoj dobro društvo koja će omogućavati ljudima da budu bolji i kreativniji, ostanak mladih u Hrvatskoj i društvo koje će osigurati da naši ljudi ne odlaze, da javna uprava bude učinkovitija, da radnici budu zaštićeni, no s druge strane da uložimo dovoljno novca u znanost i inovacije kako bismo postali moderna i konkurentna zemlja  –  rekao je Bernardić upitan o svojim ambicijama.

Na pitanje jesu li tražili od HNS-a da oni odustanu od svoje kandidatkinje Anke Mrak Taritaš, Bernardić je uzvratio kako navode iz medija neće komentirati.

– Hrvatska mora postati moderna, demokratska, razvijena europska država i dužni smo u Hrvatskoj graditi dobro društvo u kojem će svaki pojedinac moći živjeti dobro i ostvarivati sve svoje kreativne ideje. Zato pozivam one odgovorne da sjednemo i prvo da vidimo kako da vidimo hrvatsku energetsku neovisnost, a to se posebno tiče Ine i HEP-a – rekao je čelnik SDP-a.

Upitan jesu li Plenković i Petrov odgovorili na njegov poziv za sastanak Bernardić je uzvratio kako, na žalost, nisu.

Predsjednik županijskog SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je danas da smatra da Davor Bernardić ne bi trebao biti kandidat za gradonačelnika Zagreba.

– Moj je stav da predsjednik stranke nije i ne treba biti kandidat, makar je to treća funkcija formalno ili četvrta, ovisi kako se gleda, u državi, kada bi se gledalo hijerarhijski po dužnosničkim mjestima. No, mislim da ima puno posla u stranci, u pripremi stranke za sve vrste izbora koji nam slijede, a slijedi nam cijeli ciklus i lokalni izbori, parlamentarni, predsjednički, europski, u tijeku je konsolidacija stranke – rekao je Komadina. Dodao je da je Bernardić izložen velikom nagovaranju dobrog dijela zagrebačke SDP-ove scene i određenih viđenih SDP-ovaca.

SDP, rekao je, ima dovoljno jakih kandidata i puno viđenih ljudi, pola saborskih zastupnika i pola članova Predsjedništva stranke je iz Zagreba.

– Mislim da je dužnost naših kolega kojima je stranka dala, da daju stranci, da se u ime stranke i građana  kandidiraju u Splitu, Zagrebu, Osijeku, Čakovcu , Puli…  –  rekao je Komadina.

(Foto: SDP)