Obzirom da je tijekom današnjeg dana snijeg ponovno počeo padati u Zagrebu sve aktivnosti Zimske službe, uz treći stupanj pripravnosti, nastavit će se i danas, obavijestili su  iz gradskih službi.

Još u večernjim satima, 16. siječnja Zimska služba podružnice Zagrebačke ceste proglasila je treći stupanj pripravnosti za grad Zagreb. Sve ekipe Zimske službe, njih 259, tijekom protekle noći posipavale su prometnice u Zagrebu te prema potrebi vršile raljenje na pojedinim dionicama.

Sljemenska cesta se kontinuirano čisti i posipava te se tamo konstantno nalaze četiri ekipe Zimske službe koje osiguravaju prohodnost ceste u oba smjera, prema Zagrebu i prema Zagorju.

Također, trenutno su sve prometnice u gradu prohodne i sigurne za nesmetano odvijanje prometa po istim te će Zimska služba ‘učiniti sve potrebe radnje da bi tako i ostalo’.

Kontakti

Iako je sve učinjeno kako bi se izbjegli ozbiljniji poremećaji u prometu, u slučaju poteškoća na koje ne mogu preventivno utjecati, telefonska linija Pozivnog centra 072 500 400 dostupna je 24 sata.