Dinamična i zabavna utakmica uz puno dobrih poteza i u najvećem dijelu jako dobru igru domaćina, donijela je Medveščaku pobjedu nad Jugrom, posljednjim protivnikom prije gostujućeg niza. Matija Miličić upisao je prve ovosezonske KHL minute, a specijalni timovi Medvjeda dominirali su utakmicom.

– Trudio sam se što bolje iskoristiti svoje vrijeme na ledu i sretan sam što smo pobijedili. Za razliku od prošle godine, danas sam bio opušteniji na ledu i mislim da sam zrelije odigrao – rekao je Miličić u svom domaćem KHL debiju u kojem je upisao 5:30 minuta na ledu. U liniji s Tomom Zanoškim Miličić je dvaput pucao na vrata Aleksandra Šaričenkova.

– Žao mi je što onaj drugi udarac nije ušao u gol, ali bit će još prilike –  zaključio je Miličić.

Utakmicu su otvorila dva pogotka u igri s igračem više, a oba puta strijelac je bio Colby Genoway. Nakon što se na prvi odmor otišlo s dva pogotka razlike, u preostale dvije trećine Medveščakov drugi tim je još jednom pokazao zašto spada u sam vrh lige i pomogao Michaelu Garnettu očuvati mrežu praznom.

Sredinom utakmice Kirill Voronin je iskoristio još jednu priliku s igračem više i povećao vodstvo, a do prvog pogotka pri izjednačenim snagama na ledu Medvjedi su čekali do šeste minute posljednje trećine. Tada je na scenu stupio Jiri Smejkal.

– Neopisivo je bolji osjećaj postići pogodak i pobijediti u utakmicu. Pak se odbio od moje ruke, proveo sam ga kroz noge igraču Jugre i vidio djelić mreže otvoren i to je bilo to –  komentirao je svoj pogodak Smejkal.

Bio je ovo posljednji susret najdužeg domaćeg niza i ujedno posljednje gostovanje momčadi Istoka ove sezone u Brlogu. Medvjedi kreću na putovanje od četiri etape, a prva je u Čerepovcu u četvrtak, 19. siječnja s početkom u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.