Prosvjedi protiv novog američkog predsjednika Donalda Trumpa održavaju se u Americi, no i u Australiji, ma Novom Zelandu, u Europi, pa i u Zagrebu. Inicijativa ‘Ujedinjene protiv mržnje’ organizirala je akciju solidarnosti u subotu u 5 do 12 na Cvjetnom trgu.

– Pridružimo se u solidarnosti ženskim marševima u Washingtonu, širom SAD-a i svijeta povodom inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trumpa – čovjeka čije dosadašnje riječi i djela upućuju na mržnju prema ženama, manjinama i imigrantima, ne samo u SAD-u već i širom svijeta.
Politika koja promovira mržnju i krši ljudska prava nije na djelu samo u SAD-u. Konzervativni pokreti svakodnevno ugrožavaju prava žena u svijetu, Europi i Hrvatskoj, posebice radna, seksualna i reproduktivna prava. Izrazimo NE globalnom valu mizoginije, ksenofobije i diskriminacije svih drugih i drugačijih! Založimo se ZA ljudska prava i slobode širom svijeta, zatražimo od nove američke administracije da ta prava poštuje i štiti, bez obzira na ičija osobna uvjerenja! Ujedinjene protiv mržnje! – stoji na Facebook stranici ‘Ujedinjene protiv mržnje’.