Prostor u bivšoj samoborskoj dvorani Taborec uskoro otvara vrata. Na mjestu gdje je nekad bio restoran za časnike, uskoro će stajati najveći centar za mlade u Hrvatskoj. Zidovi i podovi gotovi su, postavlja se scenska rasvjeta i oprema, a dušu će mu osmisliti mladi – prijedlozima i energijom.

Početni programi, koji su kreirani na fokus grupama po samoborskim osnovnim i srednjim školama, predstavit će se u utorak u 19 sati u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta. No, na tom će predstavljanju osmisliti i cjelokupan program, a učinit će to ekipa iz Pučkog otvorenog učilišta, unutar kojeg se osniva centar, zajedno s mladim Samoborcima. Predvidjeli su edukativne radionice, sportske aktivnosti, koncerte, zajedničko učenje… Prostor koji su simbolično nazvali “Bunker” sastojat će se od ureda za udruge, dvorane, prostorije za učenje, odnosno knjižnice, ugostiteljskog objekta, vanjskog klizališta…

Bit će posebno koristan za provedbu ERASMUS+ projekata putem kojih u Samobor sve češće dolaze mladi iz cijele Europe. Jedna će se razmjena odvijati upravo za Samoborskog fašnika, od 18. do 27. veljače, kada će u tom gradu boraviti sedam stranih studenata. U sklopu projekta sudjelovat će u kreativnim radionicama kostimografije, scenografije i teatra te će na glavnom trgu pokazati karnevalske posebnosti svojih zemalja. Centar za mlade projekt je vrijedan pet milijuna kuna, a financirao ga je Grad Samobor.

(vecernji.hr)