Kako bi podigli kvalitetu zdravstva i pomogli slabije pokretnima i roditeljima s malom djecom, otvorena je prva drive-in ljekarna u Zagrebu u Retkovcu.

Drive-in ljekarna jedna je od inicijativa koja povećava dostupnost ljekarničke skrbi osobama koje zbog određenih čimbenika nisu u mogućnosti ući u ljekarnu (slabije pokretnima, roditeljima s malom djecom i slično).

Primarni cilj takve ljekarne je olakšati pristup ljekarničkoj skrbi upravo osobama kojima je iz bilo kojeg razloga to otežano.

Omogućen je pristup vozilom do same ljekarne, dovoljno je pozvoniti na zvonce i ljekarnice će, kroz za to prilagođen prozor, izdati lijekove pacijentu, bez potrebe da pacijent izađe iz automobila ili uđe u prostor ljekarne.

Prvu drive-in ljekarnu otvorili su u Retkovcu jer im je to, kazala je za zagreb.info ravnateljica Gradske ljekarne Zagreb  Nada Jambrek, bilo najjednostavnije s obzirom na promet. Drive-in ljekarne planiraju otvoriti i u drugim dijelovima grada, a Jambrek vjeruje da će ih biti i u drugim dijelovima Hrvatske jer smatra da je tako nešto lakše realizirati u manjim gradovima/naseljima.

– Službeno otvorenje naše prve drive-in ljekarne planirano je za veljaču 2017. , međutim, ljekarnička skrb u ljekarni Retkovec, Aleja lipa dostupna je kao i dosad, u prostoru naše ljekarničke jedinice, a i uslugama drive-in ljekarne naši se sugrađani već mogu koristiti i koriste se – kazala je ravnateljica Jambrek.