Na Danima Nikole Tesle u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu i ove će godine već tradicionalno biti otvoren natječaj za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost 2017.“ Prigodan program otvorenja natječaja održat će se u četvrtak 26. siječnja s početkom u 17 sati u organizaciji istoimene udruge.

Natječaj za ovu renomiranu godišnju nagradu otvara se osmu godinu zaredom u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima te kategorijama kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.

Natječaj će biti otvoren prigodnim programom iz kojeg valja izdvojiti predavanje prof.dr.sc. Velimira Abramovića o Teslinim izumima za koje su drugi dobili Nobelove nagrade te prezentaciju rada Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Prigodnim programom otvorenja natječaja bit će i zatvoreni ovogodišnji Dani Nikole Tesle koji počinju u ponedjeljak 23. siječnja recitalom Teslina golubica – sonetni vijenac Enesa Kiševića i predstavom učenika Osnovne škole Zapruđe na temu Edison – Tesla. U utorak 24. siječnja bit će održano predavanje Teslin Colorado Springs Drenke Dobrosavljević i Zorice Civrić. U srijedu 25. siječnja predviđeno je predavanje pod nazivom Izvor visokofrekventnog napajanja za uvećavajući predajnik Davora Jadrijevića.

Za sva događanja ulaznice su besplatne i mogu se rezervirati na blagajni Muzeja tijekom radnog vremena.