Ovaj tjedan u Tvornici i Boćarskom domu održavaju se dva najveća zimska festivala u Hrvatskoj: ‘Brijačnica’, najveći rock’n’roll festival i ‘Drito’, najveći hip hop festival.

Drito iz Tvornice, dvodnevni zimski hip hop festival dovodi u zagrebačku Tvornicu kulture 27. i 28. siječnja najbolji rap line up na ovim prostorima.

Prošlogodišnje izdanje predstavilo je pet bendova iz regije i rasprodalo Veliki pogon, pa je širenje na još jedan dan i povećanje broja izvođača logičan korak razvoja događaja koji je u rekordnom roku postao najvažnije hip hop okupljanje u zimskim mjesecima.

Festival Brijačnica ovoga će se puta održati u Boćarskom domu 27. i 28. siječnja, a prvog dana festivala svirat će Pips, Chips & Videoclips, Le Cinema, Gatuzo, Čao Portorož i Straight Mickey and the Boyz. Drugi dan Brijačnica na pozornicu vraća legendarne Kojote, koji nisu svirali više od 15 godina! Osim Kojota, drugi dan Brijačnice uveličat će Obojeni program, Jonathan, Mašinko, Discohernia te Oružjem protiv otmičara, a festival će u prosincu zaključiti lineup jednim od najvećih rock bendova u regiji.