Organizatori natjecanja za Miss Amerike ispričali su se glumici Vanessi Williams, 32 godine pošto su je prisilili da vratiti titulu.

Williams je bila prva afroamerikanka izabrana za Miss Amerike 1983., ali je pod pritiskom morala vratiti titulu pošto je časopis Penthouse objavio njezine obnažene fotografije iako za to nije imao dopuštenje.

“Želim se ispričati za sve što je rečeno ili učinjeno”, rekao je Sam Haskell, predsjednik upravnog odbora Miss Amerike.

Williams, koja sada ima 52 godine, suznih je očiju izjavu nazvala “neočekivanom i lijepom”. Ona je u tri desetljeća od izbora za miss izgradila priznatu glumačku karijeru, s velikim ulogama u televizijskim serijama Ružna Betty i Očajne kućanice.

Imala je globalni glazbeni hit 1992. s baladom Save the Best for Last, a njezina izvedba pjesme Colors of the Wind iz Disneyjeva crtića Pocahontas donijela joj je Zlatni globus, Grammy i Oscar za najbolju pjesmu u filmu.

Williams je izabrana za Miss Amerike u rujnu 1983., ali nedugo poslije izvršni odbor ju je natjerao da vrati titulu jer je Penthouse objavio obnažene fotografije za koje je pozirala nekoliko godina prije.

Ona je jedina misica u povijesti toga natjecanja u Americi koja je morala vratiti titulu najljepše.

Organizatori su pozvali Williams da bude glavna sutkinja na izboru za miss koji je održan u nedjelju navečer i pozvali su je na pozornicu kako bi joj se javno ispričali.

(Hina)