Eksploziv koji je u ponedjeljak ujutro pronađen u središtu Vinkovaca vještačiti će stručnjaci iz Zagreba, kako bi utvrdili o kakvoj je esplozivnoj napravi riječ, doznaje se u vukovarsko-srijemskoj policiji.

Policijski glasnogovornik Domagoj Džigumović potvrdio je da su nakon dojave, oko 8,45 sati, djelatnici protueksplozivne zaštite vukovarsko-srijemske policije u torbi pronađenoj u dvorištu stambeno-poslovnog objekta, na križanju Zvonimirove ulice i Ulice hrvatskih žrtava u središtu Vinkovaca, otkrili eksplozivnu napravu.

“Očevidom je utvrđeno da se u pronađenoj torbi sa sumnjivim sadržajem nalazi eksploziv, a o kakvoj vrsti eksploziva je riječ utvrdit će se istragom“, rekao je Džigumović potvrdivši i dolazak vještaka iz Zagreba.

Prema glasnogovornikovim riječima niti u jednom trenutku nije bilo opasnosti po građane i imovinu, a “građani i njihovi gosti koji će dolaziti pratiti Vinkovačke jeseni trebaju znati da dolaze u potpuno siguran grad”.

Prema neslužbenim informacijama, međutim, u dvorištu prizemne stambeno-poslovne zgrade u kojoj su uz jednu zaštićenu najmoprimku, smještena i dva odvjetnička ureda, privatna tvrtka i kafić, jedan od odvjetnika pronašao je torbu s navodno 3,8 kilograma eksploziva i sporogorućim štapinom te o svemu dojavio policiji.

Objekt je ubrzo evakuiran, a prema prvim informacijama eksploziv je bio aktiviran, ali da se sporogoreći štapin ugasio.

(Hina)