Film ‘Uzbuna na Zelenom Vrhu’ u režiji Čejen Černić koji prati nove avanture dječaka Koka i njegove družine krenuo je u kino distribuciju diljem Hrvatske prošloga četvrtka, a tijekom vikenda otvaranja pogledalo ga je čak 12.985 gledatelja čime je ostvaren najbolji rezultat na kino blagajnama prošloga vikenda te najbolji rezultat otvaranja od početka serijala.

– Naravno da ova brojka veseli, ali još više veseli pozitivna reakcija gledatelja i atmosfera koja se gradi oko filma. Najveće je zadovoljstvo vidjeti radosna dječja lica nakon projekcije – rezultate je prokomentirala redateljica Čejen Černić.

Drugi najbolji rezultat (12.705 gledatelja) tijekom prvog vikenda ostvario je film Ljubav ili smrt iz 2015. u režiji Daniela Kušana, a literarni predlošci Ivana Kušana oživjeli su na velikim platnima u još dva filma: Zagonetni dječak(2013.) u režiji Dražena Žarkovića te Koko i duhovi iz 2011. također u režiji Daniela Kušana.

Serijal filmova nastalih prema popularnim romanima prvi je dječji filmski serijal u Hrvatskoj, a filmove o Koku u domaćim kinima dosad je pogledalo više od 200.000 gledatelja.