Kadeti rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb pobjednici su trećeg izdanja „PPD Zagreb kupa“ koji se održao u sportskoj dvorani Kutija šibica 28. i 29. siječnja.

Nakon što su kadeti najboljeg hrvatskog kluba u prethodna dva izdanja osvojili po jedno drugo i prvo mjesto (tada je igrala generacija 1998. godišta), u svom prvom nastupu do pobjede je stigla i generacija 2000. godište.

U konkurenciji šest klubova iz Hrvatske i Slovenije rukometaši PPD Zagreba pod stručnim su vodstvom trenera Borisa Nemeca upisali sve četiri pobjede te se tako okitili titulom pobjednika „PPD Zagreb kupa 2017“.

U skupini A mladi su zagrebaši turnir otvorili subotnjom pobjedom nad ekipom GRK Varaždina rezultatom 34:21 (19:9), dok su nešto kasnije istoga dana svladali i rukometaše Celja Pivovarne Laško rezultatom 28:27 (14:12).

U nedjelju je uslijedilo razigravanje za pozicije, a rukometaši PPD Zagreba prvo su u polufinalu bili bolji od rukometnog kluba Krško rezultatom 33:25 (15:14), da bi u velikom finalu svladali riječki Zamet s 23:18 (11:9).

Na koncu turnira poredak je bio sljedeći: RK PPD Zagreb, RK Zamet, RK Krško, RK Celje Pivovarna Laško, RK Dubrava, GRK Varaždin.

Najkorisnijim igračem turnira proglašen je Zagrebov Alan Javor, dok je najbolji golman bio klupski mu kolega Stipe Purić.

(PPD Zagreb)