Iako će se do kraja aktualnog saziva Gradske skupštine održati još samo nekoliko sjednica, HNS konačno ima svoj Klub zastupnika. Čine ga dvoje HNS-ovih zastupnika, Tomislav Stojak i Vesna Roje te dvije HSU-ove zastupnice, Vesna Sudar i Davorka Vukadin Samardžić.

Za predsjednika novog skupštinskog Kluba jednoglasno je izabran Tomislav Stojak, dok je za potpredsjednicu izabrana Davorka Vukadin Samardžić.

– Ovdje se radi prvenstveno o suradnji dobrih kolega i prijatelja iz dvije prijateljske stranke koje jako dobro surađuju i na nacionalnoj razini, koje imaju i klub u Hrvatskom saboru. Kvalitetno, s konkretnim programima, surađujemo na nacionalnoj razini, a to isto planiramo primijeniti i u Gradskoj skupštini – rekao je Tomislav Stojak na konferenciji za medije na kojoj je i predstavljen novi skupštinski Klub.

Suradnja i na lokalnim izborima u svibnju

Ova skupštinska suradnja uvod je i u suradnju na lokalnim izborima, najavio je Stojak, a potvrdila Davorka Vukadin Samardžić. Kako stvari stoje, zagrebački HSU podržat će HNS-ovu kandidatkinju za zagrebačku gradonačelnicu Anku Mrak Taritaš, koja je, uz čelnika HSU-a Silvana Hrelju, bila prisutna na konferenciji.

Osnivanjem skupštinskog Kluba, pojasnio je Stojak, moći će biti još aktivniji na sjednicama jer, osim u pojedinačnim raspravama oko pojedinih odluka, moći će se sada javljati i u ime Kluba.

– Naravno, mi ćemo se potruditi da se skupštinska govornica ne koristi kao predizborni cirkus, kao što se to radilo pred parlamentarne izbore, kada su se oni koji imaju većinu u Skupštini potrudili da se donesu odluke koje nisu dobre i koje su samo opteretile gradski Proračun, a donesene su samo zato da bi se neki ljudi s našim novcima, s vašim novcima, s novcima svih Zagrepčana mogli boriti za saborske mandate. Mi ćemo to pokušati spriječiti ako do toga dođe, a nadam se da neće – kategoričan je bio Stojak te dodao da će kontrolirati i onih 200 milijuna kuna za koliko je povećan Proračun amandmanima HDZ-a.