????????????????????????????????????

Nedjelja je na Food Film Festivalu Zagreb započela mirisno s radionicom o začinima koji je održao chef Raul Lajtman te radionicom poznatog chefa Kristijana Misirače i gastronoma Renea Bakalovića koji su uz detaljne upute enologa Saše Štule sljubljivali okuse s vinima.


Chef Raul Lajtman savjetovao je mnoge okupljene znatiželjnike o upotrebi začina te napravio mali ekperiment jer je pola rižota začinio svježom majčinom dušicom, a pola suhom majčinom dušicom kako bi pokazao da razlike nema. Također, podučio je posjetitelje kako pravilno začiniti i ispeći biftek, napravio pileći gyros, Tzatziki salatu, rižoto sušenim vrganjima te tjesteninu sa samo tri sastojka.
Šator šefa kuhinje preuzeli su Rene Bakalović, Kristijan Misirača i enolog Saša Štula koji su odlučili napraviti konstrukciju i dekonstrukciju ajngemahteca, odnosno zagrebačke pileće juhe.
Projekciju filma Indijski začin na francuski način s Hellen Mirren u glavnoj ulozi, mnogobrojni su gledatelji nestrpljivo očekivali.

Večeras u 21 sat na rasporedu je kultni tajvanski film „Eat Drink Man Woman“ iz 1994. godine nominiran za Oscara za najbolji strani film.