Međunarodna humanitarna akcija SRCE SRCU, zbog velikog interesa, produžena je do 14 veljače 2017. Humanitarnu akciju pokrenuli su HSLS-ovi gradski ogranci Donji grad, Gornja Dubrava i Pešćenica -Žitnjak, uz podršku predsjednika stranke Darinka Kosora, u suradnji sa Župom Ljubija, BiH, svećenikom Ilijom Piličićem, MirsadomDuratovićem, zastupnikom u Gradskoj skupštini Grada Prijedora, BiH i Udrugom SPIR (Savez za povratak izbjeglih i raseljenih osoba Bosanske krajine iz BiH), s ciljem osiguravanja pomoći i ukazivanja na težak materijalni status ponekih hrvatskih obitelji i pojedinaca s prebivalištem izvan Republike Hrvatske.

U akciju su se uključili mnogi pojedinci, organizacije i institucije kako u Hrvatskoj tako u BIH i Sloveniji.

– Do sada je prikupljeno 28 kutija obuće, odjeće, igračaka, higijenskih potrepština i hrane. Pozivamo vas da se odazovete humanitarnoj akciji SRCE SRCU donacijom prehrambenih namirnica (ulje, brašno, sol, šećer, konzervirana hrana itd.) i higijenskih potrepština (sapun, šampon, pasta i četkica za zube, higijenski ulošci, pjena za brijanje i sl.) – stoji u pozivu pristiglom iz HSLS-a.

Donacije se mogu dostaviti u središnjicu HSLS-a, Trg Nikole Zrinskog 17/1, 10 000 Zagreb do 14. veljače 2017. od 10:00 do 16:00 sati. Po završetku akcije pomoć  će biti dostavljena obiteljima i pojedincima u Ljubiji i Prijedoru što je planirano za nedjelju, 19. veljače 2017. godine. Humanitarnu akciju možete pratiti na https://www.facebook.com/srcesrcuHSLS/.