Turistička zajednica grada Jastrebarskog i ove godine organizira Fašnik u Jaski. Zabavni program za djecu i odrasle održat će se u nedjelju, 26. veljače na Strossmayerovom trgu. Fašnička povorka krenuti će u 14.00 sati od nekadašnjeg hotela Jaska pa sve do Strossmayerovog trga. U Fašničkoj povorci sudjelovati će i mali i veliki Jaskanci.

Na Štrosu će biti organiziran dječji animacijski program, a program za odrasle voditi će poznati voditelj Davor Dretar Drele te uvijek prisutni Šojka i Škanjac.

Za nezaboravan provod još samo nedostaju najbolje fašničke grupe i udruge te se stoga pozivaju sve zainteresirane skupine da se prijave za sudjelovanje u ovogodišnjem Fašniku. Svim prijavljenim odraslim skupinama Turistička zajednica grada Jastrebarskog osigurava novčanu pomoć za pripremu maski, uz uvjet da su maske nove i dosad ne prezentirane na Fašniku u Jaski. Novčana pomoć ovisit će o broju prijavljenih skupina.

Novost ove godine su novi uvjeti nagrađivanja, odnosno visina glavne i jedine nagrade za skupine koja će iznositi 10.000,00 kn, što je i dodatni poticaj svim natjecateljima da se još više potrude i budu kreativniji nego ikad!

Također, ove godine posebno se pozivaju i jaskanski osnovnoškolci da se priključe fašničkoj povorci i obogate je svojim kreacijama, jer se i za njih sprema posebna nagrada koja je za sada iznenađenje.