Teško je vjerovati da postoji opravdan razlog zbog kojeg Sveučilišna bolnica u Blatu još nije dovršena. Kakav god razlog bio, toliko je godina prošlo da ga se više ne može smatrati opravdanim. Mnogi vjeruju da je slučaj Sveučilišne bolnice zbog površine, količine uloženog novca, a ponajviše zato što je bolnica građena novcem građana, toliko nevjerojatan i apsurdan da je moguć ‘samo kod nas’.

– Ma kaj, pa to nikad ne bu’ dovršeno. Pa ‘zeli su nam novce dok su mogli, dok smo još kaj imali, a danas nitko ne pita ni kak’ smo ni jel’ nam kaj treba – govori mi susjeda i dodaje kako se više ne želi ni prisjećati gdje je sve i kada zaslužila veću mirovinu od ove koju prima. Iz pozicije prevarenih i nemoćnih gledamo kako bolnica trune i spominje se samo pred izbore kao udica za koju će se uhvatiti glasovi. Kažemo da je to sramota.

Jesmo li zbog srama što su nas baš tako očito pokrali potisnuli tu nesretnu bolnicu na kraju grada da nas ne bi podsjećala na drskost i lijenost odgovornih koji već desetljećima ignoriraju činjenicu da upravo oni trebaju naći rješenja? Da nas ne podsjeća na njihovu odgovornost koju su preuzeli kad su odlučili voditi ovaj grad, ili državu, te tražili i dobili većinu naših glasova? Prestali smo tražiti svoje jer nam ionako ne bi dali?

Svaka čast Bundeku, lijepo je uređen, ali Zagrepčanima u Blatu ne treba park. Usput, ni taj park nije uređen kako je bilo obećano. Svaka čast fontanama, lijepe su, ali voda koja bi mogla poteći na Blatu ljekovita je i mnogo bi više značila građanima od one na kojoj se preslikavaju šarena slova i poruke, samo riječi.

Zagrepčani zaslužuju Sveučilišnu bolnicu, pogotovo onu koju su platili oko 200 milijuna eura. Loše odluke i izostanak rješenja ljudi koji su odgovorni za ovaj apsurd ne smiju biti gurnute pod tepih samo da ne bi bile podsjetnik na prevaru i drskost kojom je počinjena.

Bolnice će se sjetiti i kandidati na lokalnim izborima, kao i na prošlima, a kad kažu da će je urediti i pronaći rješenje, pitajte se zašto to već nisu učinili.