Povodom Dana Arheološkog muzeja u Zagrebu 10. veljače, ulaz u Muzej na Zrinjevcu bit će besplatan tijekom cijelog dana. Tog dana Muzej obilježava 159. obljetnicu rođenja Josipa Brunšmida, ravnatelja Arheološkog muzeja u Zagrebu i prvog profesora arheologije u Hrvatskoj.

Tom prilikom bit će predstavljena knjiga “Arheološki muzej u Zagrebu – život od 19. do 21. stoljeća” muzejske dokumentaristice Ane Solter koja vjerno prati djelovanje Muzeja i njegovih djelatnika od prvih godina nastanka do danas.

Posjetitelji mogu razgledati i upravo dovršen stalni postav srednjovjekovne zbirke, najraznovrsnije i najpotpunije zbirke kontinentalne Hrvatske do sada dostupne tek kroz povremene izložbe.

Do sredine ožujka otvorena je i izložba “Post scriptum” koja prati razvoj pisma i pisanja kroz povijest. Kroz više od stotinu izložaka iz bogatog vlastitog fundusa te od stranih veleposlanstava i muzejskih institucija posuđenih tekstova i natpisa izložba “Post scriptum” prikazuje razvoj ljudske svijesti te razvoj umijeća pisanja na raznim stranama svijeta uz tumačenje tehnika i metoda te vještine od Mezopotamije, Egipta i Kine do centralne i južne Amerike.