Aktualna politička zbivanja u Zagrebu komentirao je za Dalje.com najaktivniji zastupnik u Gradskoj skupštini, HNS-ov Tomislav Stojak. Na predstojećoj sjednici u četvrtak Stojak će moći biti još aktivniji obzirom da je nedavno, nakon tri i pol godine ovog saziva Skupštine, HNS konačno dobio svoj klub zastupnika, onaj HNS-a i HSU-a.

Za početak, komentar na zbivanja na Vrbanima III – u novoj školi nema mjesta za sve učenike pa će grad morati iznajmljivati dodatnu zgradu u kojoj će biti smješteni niži razredi?

Dokaz kako se u gradu gotovo ništa ne gradi planski, potpuno nerazumno da se u naselju s tisućama novih stanova i mladih obitelji planirala i izgradila škola za samo 450 učenika. Sad bi radi nečije nesposobnosti svi trebali plaćati 28 milijuna kuna u deset godina za najam privatnog prostora?! Neodgovorno, da ne upotrijebim neku težu riječ. Ili je bila riječ o namjeri? Netko je možda računao na najam prostora od točno definirane firme?

U problemima je i Baletna škola, i to već dulje vrijeme. Nikako da se za nju nađem pogodna lokacija i adekvatan prostor?

Odbili smo prije godinu dana vrlo sličan prijedlog o najmu prostora za Baletnu školu u šoping centru, a što je od tada Gradski ured za obrazovanje napravio po tom pitanju? Apsolutno ništa! Nije niti pokrenuo moguće rješavanje smještaja Baletne škole u neki prikladan gradski prostor. Neodgovorno, opet ponavljam!

ZET. Natječaj za nove autobuse i polusatna karta?

Ne bih želio vjerovati da se netko usudi namještati jedan takav natječaj, ali kada se deset puta mijenja njegov završetak i otvaranje ponuda, stalno traže neki novi momenti i dokumentacija, onda postoji opravdana bojazan da može doći i do pogodovanja nekome. Okretni moment u ovom natječaju očito je jako važan, pa neka se onda malo i “okrene” dokumentacija i postupak po njemu.

Što se nove karte tiče, dobra stvar, ali građani trebaju u budućnosti plaćati onoliko koliko se stvarno voze, dakle, po stanicama ne po vremenu.

Livada za pse na Jarunu – nakon mjeseci bitke, dobili ste je?

Konačno smo nakon 9 mjeseci uspjeli dobiti rješenje za ogradu na livadi za pse na Jarunu, drago mi je prvenstveno radi sugrađana koji su pokrenuli tu peticiju. Ja sam samo bio njihova “veza” u Skupštini.

HNS i HSU nedavno su oformili skupštinski Klub?

Da, Klub HNS-HSU po prvi puta nastupa na sjednici Skupštine u četvrtak, bit ćemo glasni, argumentirani i budno paziti da vladajuća koalicija ne pretvori skupštinsku govornicu u predizborni cirkus.

HDZ i SDP još uvijek nemaju kandidata za gradonačelnika. Pogoduju li oni tako Milanu Bandiću?

Nadam se da i oni žele, bez obzira na političke razlike, završiti ovu neuspješnu vladavinu Milana Bandića i da će ubrzo donijeti kvalitetne političke odluke!