Zagreb je ove godine domaćin međunarodnoj konferenciji Kondicijska priprema sportaša koja će se održati 24. i 25. veljače na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Listu uglednih imena koja će sudjelovati na petnaestom izdanju konferencije predvodi nagrađivani australski profesor i predsjednik NSCA, Greg Haff, govornik na prvom danu rezerviranom za teoretska predavanja. Haff je trenirao američke reprezentacije u dizanju utega i biciklizmu te je međunarodno priznat kao jedan od vodećih stručnjaka na području razvoja snage i izdržljivosti.

Australskom stručnjaku pridružit će se i trener Julio Calleja, cijenjeni znanstvenik i kondicijski trener kojeg je najviše proslavio rad s najboljom španjolskom košarkaškom generacijom u povijesti, europskim i svjetskim prvacima. Calleja će na konferenciji sudjelovati drugog dana rezerviranog za praktične demonstracije novih tenika. Kroz dva dana konferencije Francesco Cuzzolin, Julen Castellano, Pedro Alcazar, Joseba del Carmen, Milan Čoh, Kemal Idrizović, Ainhoa Prieto i brojni drugi stručnjaci također će podijeliti svoja iskustva i nova saznanja o kondicijskoj pripremi sportaša.

Petnaesto izdanje Kondicijske pripreme sportaša održava se u organizaciji Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, Udruge kondicijskih trenera Hrvatske i američke National Strength and Conditioning Association.

Nedjelja 26. veljače rezervirana je za seminar Kondicijska priprema u sportskim igrama koji organizira European Physical Conditioning Association. Teme ovogodišnje Kondicijske pripreme sportaša su programi kondicijske pripreme, prevencija ozljeda u sportu, kondicijski trening djece i mladih te brojne druge teme namijenjene kondicijskim trenerima i svim ostalim stručnim kadrovima koji sportašima pomažu postići vrhunske rezultate.