Zagreb je pobijedio u Celju i vratio se u život nakon dva poraza u Makedoniji. U izravnom dvoboju za Final Four SEHA lige izbacio je Celje. Sada slijedi borba za Ligu prvaka, a SEHA FF samo treba potvrditi u jednom od tri susreta koji slijede u ligi, pišu Sportske novosti.

Prvi dio susreta obilježili su vratari, a s jedne strane 11 obrana Lesjak, s druge 11 obrana Skok. Celje se postavilo očekivano kako izgleda cijelu sezonu, Zagreb pak puno dinamičnije u odnosu na Skoplje. Igralo se 6-0 u obrani, a napadački je Zagreb imao dosta problema, no, na trenutke su situacije rješavali brzina Pavlovića i Miklavčič, a u završnici šut Mandalinića, pa se situacija ipak održala stabilnom.

Dosta problema obrani Zagreba zadali su brzi Janc i strpljivi Žvižej, koji je sve poklone potrpao iza Skoka, koji je startao na golu Zagreba i pokazao da je u odličnoj formi još od SP-a u Francuskoj. Zagreb je više vodio u prvom dijelu, no nije to uspio sačuvati, pa se Celje vratilo, povelo, ali im Mandalinić nije dao da na poluvrijeme odu s prednošću.

Kuriozitet prvog dijela susreta je prvi gol Leona Šušnje ove sezone, u 16. minuti utakmice. Šušnja dotad nije bio strijelac ni u SEHA ligi, ni u Ligi prvaka. Krenulo je…

U drugom dijelu je Zagreb promjenom obrane promijenio ritam Celja i vratio utakmicu pod svoju kontrolu. Skoka je na golu zamijenio Stevanović, jer slovenski vratar nije uspio braniti kao u prvom dijelu. I to je bio pogodak, jer je Stivi u svom stilu razoružao Celjane i Zagreb gurnuo na velikih +4 samo 12 minuta prije kraja.

Zagreb je igrao miran napad do kraja, dugo, nije prosuo pobjedu. Tu je posebnu dobru rolu odigrao tandem Josip Valčić – Pavlović. Za stvarno veliko zadovoljstvo.